10 УКРАЇНСЬКИХ СТРАВ, ЯКІ ВАРТО СПРОБУВАТИ

Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і страви, запозичені в інших народів. Деякі з них настільки прижилися, що стали вважатися традиційними і споконвічно українськими, хоча мають далеко не українське походження. Давайте докладніше вивчимо певні ласощі, які в достатку можна зустріти на нашому столі.

Фляки (флячки) Незвична страва, яку лагідно називають флячки, є гастрономічним надбанням Польщі. У нас же воно набуло широкого поширення у Галичині. Фляки – не що інше, як суп, головним інгредієнтом якого є яловичий рубець. Рецепт цієї страви дуже простий, а всі складові до нього можна роздобути у будь-якому найближчому магазині. Великої популярності страва здобула завдяки високій поживності і яскравому смаку. Ви здивуєтеся, скільки сил може надати такий простий і ароматний бульйон.

Банош

Банош – це традиційна страва гуцульської кухні, яка представляє собою густу кашу з кукурудзяного борошна, звареного на вершках або сметані. Цю страву ще називають вічним двигуном, адже навіть невеликої порції вистачить, щоб нагодувати багатодітну родину. Кажуть, що рецепт баноша придумали, коли зовсім не було що їсти, залишилася тільки сметана і трохи кукурудзяного борошна. Згідно з традицією, кашу повинні готувати тільки чоловіки і лише на відкритому вогні, помішуючи страву дерев’яною ложкою.